Noël: dodental in Caraïben loopt op tot minstens tachtig

Het aantal doden in de Caraïben door de doortocht van de tropische storm Noël loopt verder op. Woensdagavond plaatselijke tijd werden al minstens tachtig doden geteld. Op de Dominicaanse Republiek vielen 56 doden en zijn er 27 vermisten. In Haïti kwamen 24 mensen om en zijn er nog 25 vermist. Dat blijkt uit nieuwe, officiële balansen.

Tienduizenden mensen zijn dakloos en werden geëvacueerd. Meteorologen vrezen dat de situatie vrijdag nog kan verergeren omdat er hevige regen wordt verwacht. Op de Dominicaanse Republiek zijn er problemen om de slachtoffers in veiligheid te brengen omdat de hevige regen blijft aanhouden, vooral in de gemeenten in het zuiden van het land. Ongeveer 35 procent van de bevolking in het zuiden van het land heeft geen elektriciteit meer.

Intussen is Noël ook over Cuba geraasd, waar er veel schade was aan huizen. Ruim tienduizend Cubanen verlieten hun huizen, maar er vielen geen dodelijke slachtoffers. Op Jamaica zou één dode gevallen zijn.

De tropische storm is intussen in hevigheid verzwakt en raast verder in de richting van de Bahamas. Duizenden inwoners hebben hun voorzorgen genomen en hun huizen verstevigd. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud