O.J. Simpson blijft in de gevangenis

De sinds 2008 opgesloten Amerikaanse footballspeler O.J. Simpson (66) heeft voor een adviescommissie een kleine zege behaald. De zender CNN meldde vandaag dat een commissie in de Amerikaanse staat Nevada de vraag van Simpson op voorwaardelijk gedeeltelijk is nagekomen. De voormalige sport- en televisiester zal echter niet onmiddellijk op vrije voeten komen, luidt het. Hij zit straffen voor verschillende misdrijven uit. Volgens CNN moet Simpson nog minstens vier jaar achter de tralies doorbrengen.

In 2007 was Simpson samen met vijf medeplichtigen een hotelkamer in Las Vegas binnengedrongen en had twee verzamelaars van sportmemorabilia onder bedreiging van wapens gedwongen hem persoonlijke souvenirs terug te geven. Een rechtbank gaf hem in 2008 wegens gewapende roofoverval en slagen en verwondingen een straf van minimaal negen jaar tot maximaal 33 jaar cel. In mei had Simpson een nieuw proces aangevraagd. Hij werd door zijn advocaat verkeerd geadviseerd en misleid. Dat is door de commissie aanvaard.

Simpson was in 1995 in Los Angeles aangeklaagd in een opzienbarend moordproces. Ondanks de indrukwekkende bewijslast werd hij destijds vrijgesproken voor de dubbele moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. In 1997 verloor hij evenwel een burgerlijk proces en werd tot de betaling van meer dan 33 miljoen dollar aan de nabestaanden van Brown Simpson en Goldman veroordeeld. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud