Obama en McCain samen tijdens religieus forum

De Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain hebben zaterdag hun eerste gezamenlijke optreden beleefd sinds ze de nominaties van hun partij in de wacht sleepten. Tijdens een religieus forum in Californië werden ze elk een uur lang ondervraagd door de predikant Rick Warren.

De beide kandidaten voor het Witte Huis kregen elk een uur lang afzonderlijk dezelfde vragen voorgeschoteld rond zaken als geloof, abortus, homohuwelijk en armoede.

Obama herhaalde dat hij voorstander is van het recht op abortus. "Niet omdat ik voor abortus op zich ben, maar omdat ik niet denk dat vrouwen lichtzinnig met abortus omgaan." Obama zei ook dat hij vindt dat het huwelijk iets is tussen man en vrouw, maar hij zal weigeren om een amendement toe te voegen aan de Amerikaanse grondwet om het homohuwelijk te verbieden.

McCain van zijn kant benadrukte zijn absolute tegenkanting tegen abortus, omdat "de rechten van de mens vanaf de conceptie beginnen". McCain is ook tegen huwelijk of burgerlijke trouw van homokoppels.

De stemmen van de evangelische christenen in de VS spelen een belangrijke rol bij de presidentsverkiezingen. Volgens een recente peiling van ABC, zouden ze met 67 procent achter McCain staan. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud