Obama: "Noord-Korea is serieuze bedreiging"

Noord-Korea is en blijft een serieuze bedreiging voor de landen in de nabije omgeving. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama dinsdagavond gezegd na de nieuwe escalatie in het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea.

Obama voegde er wel aan toe dat hij geen veronderstellingen doet over een mogelijke militaire actie van de VS tegen Pyongyang. De president benadrukte wel dat de VS militair nauw samenwerkt met Zuid-Korea. Via de telefoon spraken de Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates en zijn Zuid-Koreaanse collega Kim Tae-Young af dat ze bij elk militair antwoord zullen samenwerken.

Seoul liet woensdag overigens weten dat het nieuwe afweergeschut installeert op het Zuid-Koreaanse eiland Yeongpyeong. Kim Tae-Young zei dat er gekozen wordt voor granaten die een langere afstand kunnen overbruggen.

Noord-Korea vuurde dinsdagochtend tientallen granaten af op het eiland Yeongpyeong. Daarbij kwamen volgens Zuid-Korea twee soldaten om het leven. Volgens Noord-Korea had het zuidelijke buurland als eerste het vuur geopend. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud