Obama onthult nieuwe economische voorstellen

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft maandag nieuwe economische voorstellen onthuld. Het gaat onder meer om een vermindering van de belastingen voor de creatie van werkgelegenheid en uitstel van betaling voor vastgoed dat in beslag werd genomen.

De senator van Illinois benadrukte dat "een reddingsplan voor de middenklasse" onmiddellijk nodig is, aldus de tekst van een speech die hij moest houden tijdens een meeting in Ohio. "We moeten een economisch reddingsplan aannemen voor de middenklase en we moeten dat nu doen", zei hij.

Zijn plan zorgt voor een tijdelijk belastingskrediet van 3.000 dollar voor elke nieuwe job die wordt gecreëerd in de Verenigde Staten door de bedrijven in de loop van de twee volgende jaren.

Het laat ook toe aan families om tot 10.000 dollar van hun pensioenfondsen te halen zonder boetes en zal leningsfaciliteiten creëren opdat de staat en de dorpen toegang krijgen tot fondsen en zich niet op het gladde ijs van de kredietmarkt moeten begeven.

Door de financiële crisis heeft Obama in de peilingen een duidelijke voorsprong verworven op zijn Republikeinse uitdager John McCain. Die ligt volgens een peiling van de Washington Post en ABC News tien procent achter. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud