Obama roept Congres op tot nieuw reddingsplan economie

De aanstaande president van de Verenigde Staten (VS) Barack Obama heeft zaterdag aan het Amerikaanse parlement, het Congres, gevraagd zo snel mogelijk een "voorloper" goed te keuren van een tweede reddingsplan voor de Amerikaanse economie.

"We moeten snel handelen", aldus de Democraat in de wekelijkse radioboodschap van zijn partij. "Volgende week komt het Congres samen om de gevolgen van de economische crisis te trotseren. Ik roep de leden op een eerste versie van een reddingsplan goed te keuren", luidde het.

Het Congres behandelt momenteel een reddingsplan voor de economie dat tussen de 60 en 100 miljard dollar zou bedragen. Het plan voorziet investeringen in infrastructuur en hulp aan huiseigenaren die hun hypothecaire schuld niet meer kunnen aflossen.

"We kunnen ons geen vertraging meer veroorloven van de hulp aan meer dan een miljoen Amerikanen die tegen het jaareinde hun werkloosheidsvergoeding uitgeput zouden hebben", aldus de senator uit Illinois. "Als het Congres niet onmiddellijk een plan aanneemt om de economie de steun te geven die ze nodig heeft, dan zal dat mijn eerste beslissing zijn als president." ((THD))

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud