Advertentie

Obama zal sterk investeren in infrastructuur en internettoegang

De toekomstige Amerikaanse president Barack Obama heeft zaterdag beloofd dat er sterk geïnvesteerd zal worden in de Amerikaanse infrastructuur. Het zou gaan om de grootste investeringen sinds de jaren 1950. Ook wil Obama de toegang tot het internet gevoelig verbeteren.

Die twee maatregelen kaderen in het economisch herstelplan dat Obama in werking wil stellen vanaf zijn aanstelling op 20 januari. Dat plan zou volgens Obama 2,5 miljoen jobs moeten creëren.

"Wij gaan miljoenen banen creëren door de grootste investering in onze nationale infrastructuur sinds de oprichting van het federale snelwegennet in de jaren '50", verklaarde Obama tijdens zijn wekelijkse toespraak op de radio.

Obama engageerde er zich ook toe om de toegang tot breedbandinternet te verbeteren voor de Amerikanen, zodat minstens "elk kind online kan".

"We moeten onze informatiesnelwegen vernieuwen. Het is onaanvaardbaar dat de Verenigde Staten maar op de vijftiende plaats staan wat betreft de installatie van breedbandnetwerken", stelde Obama. Hij herinnerde er aan dat de VS "het internet hebben uitgevonden". Er moet op dat vlak actie ondernomen worden om "de competitiviteit van de VS te versterken", luidde het. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud