Olielek: Regering-Obama voert kritiek op BP op na uitstapje topman Hayward

De regering van Amerikaans president Barack Obama blijft kritiek spuien op BP, zeker nadat dit weekend bekend raakte dat topman Tony Hayward er even tussenuit ging om een jachtrace bij te wonen. De Britse oliegigant lijkt zich steeds meer vast te rijden in pr-blunders.

Beelden van Hayward tijdens jachtraces in Groot-Brittannië lokten ontzetting uit bij omwonenden in de Golf van Mexico. Het Witte Huis was evenmin "amused".

"Wel, om Tony Hayward te citeren; hij heeft zijn leven terug", merkte Rahm Emanuel van het Witte Huis op tijdens een interview met ABC News dat zondag uitgezonden wordt. Hij verwees daarmee naar de opmerkelijke uitspraak van Hayward dat hij zijn leven terug wilde nadat hij zich weken over de olieramp gebogen heeft. De families van de mensen die op 20 april het leven lieten bij de explosie van het olieboorplatform en de gewonden van de explosie konden die uitlating maar moeilijk verteren.

"En ik denk dat we allemaal weten dat Tony Hayward geen tweede kans zal krijgen binnen de pr-sector", stelt Emanuel nog. Eerder waren er al berichten dat Hayward plaats zou moeten ruimen. (AVB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud