Olievlekken bedreigen Egyptische badplaatsen

Olievlekken afkomstig van lekken uit een boorplatform in de Rode Zee bedreigen het milieu in de buurt van populaire Egyptische badplaatsen. Daar heeft een Egyptische milieuorganisatie zondag voor gewaarschuwd.

De lekken komen voor ten noorden van Hurghada, de streek die jaarlijks miljoenen toeristen aantrekt, onder meer om er het rijke onderwaterleven te bewonderen. Dat zegt Amr Ali, directeur van het 'Hurghada Environmental Protection and Conservation Agency' (HEPCA).

"Het is vijf dagen geleden begonnen. De bedrijven die verantwoordelijk zijn hebben niemand gewaarschuwd. Het is een ramp", zegt Ali. Volgens hem hebben de olievlekken intussen beschermde gebieden vervuild en bereiken ze nu ook toeristische zones.

De Egyptische ministeries van Milieu en Toerisme verzekeren intussen dat de lekken onder controle zijn en dat maatregelen zijn genomen om de vervuiling aan te pakken. De bevoegde ministers hebben de betrokken regio zaterdag bezocht.

Voor de milieuorganisatie is dat onvoldoende. Er moet een duidelijk actieplan komen en striktere normen voor olieplatformen, vindt HEPCA. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud