Olifantenstier Alexander verlaat Antwerpse Zoo

De drie olifantenwijfjes in de Antwerpse Zoo moeten het voortaan weer zonder mannelijke aandacht stellen. Alexander, de olifantenstier die al een paar maanden in de Zoo verbleef in het kader van een kweekprogramma, vertrekt dinsdag uit Antwerpen richting het Nederlandse Amersfoort. Dat meldt de Zoo.

Kweekstier Alexander kwam in april van dit jaar vanuit "Diergaarde Blijdorp" in Rotterdam, een van de oudste dierentuinen van Nederland, naar Antwerpen. Bedoeling was dat hij zou paren met de Antwerpse wijfjesolifanten Dumbo, Yu Yu Yin en Khaing Phyo Phyo.

Olifanten paren maar een paar dagen per jaar en de vrouwtjes hebben maar om de drie maanden een ovulatie, wat de kans op een succesvolle bevruchting erg klein maakt.

Of Alexanders Antwerpse missie geslaagd is, blijft voorlopig onduidelijk. Uit een echografie half augustus bleek dat Phyo Phyo bevrucht was, maar schommelingen in de bloedwaarden toonden aan dat er mogelijk iets verkeerd was gelopen. Vorige week paarde Alexander nog met Yu Yu Yin. Of die poging succesvol is geweest, zal pas na enkele maanden blijken. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud