Omstandigheden vliegtuigcrash Madrid nog onduidelijk

De omstandigheden waarin het ongeluk met een vliegtuig van Spanair woensdagmiddag op de luchthaven van Madrid zich heeft voorgedaan, zijn nog onduidelijk. In de crash kwamen 153 mensen om het leven en raakten 19 anderen gewond.

Volgens de Spaanse minister van transport, Magdalena Alvarez, zou het vliegtuig MD 82 net begonnen zijn met opstijgen. De voorste wielen waren reeds van de grond, maar de vraag is of dat ook het geval was met de achterste banden.

Op dat moment zou volgens de Spaanse media de motor aan de linkerkant van het vliegtuig vuur gevat hebben en het onstabiele vliegtuig naar rechts hebben doen zwenken, alvorens in twee te breken door de schok. Het vuur zou zich daarop zeer snel hebben verspreid.

Enkele experten menen echter dat een brand aan de motor niet volstaat om zo'n ongeluk te veroorzaken. Volgens hen zouden er nog andere oorzaken zijn voor de catastrofe. De zwarte dozen van het vliegtuig zijn reeds teruggevonden en worden zo snel mogelijk geanalyseerd.

De staatssecretaris van Communicatie, Nieves Goicoechea, heeft verklaard dat het "zonder enige twijfel een ongeval is". De hypothese van een aanslag is dus niet aan de orde.

Het gecrashte vliegtuig, een McDonnell Douglas 82, was 15 jaar oud, wat niet oud is voor een burgervliegtuig. Het zou begin 2008 nog zijn nagekeken, aldus Spanair. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud