Onderzoek naar sterfgevallen na drinken Monster-energiedrank

De Amerikaanse Dienst voor Voedsel- en Geneesmiddelenveiligheid FDA stelt een onderzoek in naar vijf sterfgevallen en een hartaanval die mogelijk te maken hebben met de consumptie van een energiedrank van de groep Monster Beverage, zo heeft woordvoerster Shelly Burguess dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de woordvoerster is de FDA wel op de hoogte gesteld van de zes gevallen, maar is op dit moment nog helemaal niet bewezen dat er een link met de drank is.

Tegen Monster Beverage is in Californië klacht ingediend door de familie van Anaïs Fournier. Het tienermeisje kreeg in december 2011 hartritmestoornissen na twee blikjes Monster Energy van Monster Beverage op 24 uur tijd te hebben gedronken. Haar ouders beschuldigen Monster Beverage ervan niet voor de mogelijke gevaren van het product te hebben gewaarschuwd.

Volgens de Amerikaanse wetgeving mogen sodadranken niet meer dan 71,5 mg cafeïne op 35 cl bevatten. Maar deze grens is niet van toepassing voor energiedranken die als voedselsupplementen gelden.

Volgens de klacht bevatten de twee door Fournier gedronken blikjes ongeveer 480 milligram cafeïne, het equivalent van 14 blikjes Coca-Cola.

In een communiqué verzekerde Monster Beverage geen kennis te hebben van een sterfgeval tengevolge van zijn dranken. "Monster denkt niet dat maar één van zijn producten op enige manier verantwoordelijk kan zijn voor de dood van juffrouw Fournier". (Patrick Smith)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud