Ongeval Poolse bus in Frankrijk: 2 doden en 13 zwaargewonden

Bij het ongeval met een Poolse bus nabij het Franse Mulhouse zijn niet drie maar twee mensen omgekomen. Er vielen ook 32 gewonden, van wie er 13 erg aan toe zijn. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Franse autoriteiten.

De bus had 65 passagiers en drie begeleiders aan boord, aldus de Poolse vervoermaatschappij Sindbad. De bus kantelde rond 8 uur op de A36. Het ongeval gebeurde aan een uitrit in de buurt van Mulhouse, in de richting van Duitsland en Belfort. Er was volgens de procureur van Mulhouse, Hervé Robin, geen ander voertuig betrokken bij het ongeval. Mogelijk reed de bus veel te snel. "De schok moet enorm geweest zijn", aldus Robin.

Volgens de eerste berichten werd de Poolse bestuurder in voorhechtenis geplaatst. Hervé Robin preciseerde dinsdagavond dat de chauffeur gewoon verhoord wordt over de omstandigheden van het ongeval. Volgens de eerste gegevens was hij niet onder invloed van alcohol of drugs. Er moeten nog andere testen afgenomen worden.

Dinsdagavond liggen nog 32 gewonden in het ziekenhuis. Dertien zijn er erg aan toe. De meeste hebben zware breuken en inwendige bloedingen. (JUSTINE NALOUEI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud