Ongeveer 12.000 mensen bij stille tocht voor overleden grensrechter

In Nederland hebben zondagmiddag naar schatting 12.000 mensen deelgenomen aan de stille tocht voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat meldde de Nederlandse gemeente Almere, waar de stille tocht werd gehouden.

Na toespraken van onder meer Alain, de zoon van de door mishandeling overleden grensrechter, burgemeester Annemarie Jorritsma en KNVB-voorzitter Michael van Praag zette de mensenmassa zich in beweging. Vanaf de parkeerplaats van Almere City FC stapten de deelnemers 2,7 kilometer naar de club SC Buitenboys. Aan die club was Nieuwenhuizen verbonden.

Vele sympathisanten droegen wit-blauw gestreepte shirts, de kleuren van SC Buitenboys. De gemeente had opgeroepen geen spandoeken mee te nemen, en daaraan bleken de mensen gehoor gegeven te hebben. Er liepen veel kinderen mee in de optocht. Veel mensen droegen fakkels, lampjes of lantaarns mee. Ook de Nederlandse minister van Sport Edith Schippers was aanwezig.

De familie van Nieuwenhuizen liep samen met genodigden vooraan in de stoet. Een team van de club droeg, ook vooraan in de stoet, een spandoek mee met daarop de tekst "zonder respect, geen voetbal". (Koen van Weel)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud