Ontvoerde medewerkers Rode Kruis in Afghanistan vrijgelaten

Vier medewerkers van het Internationale Rode Kruis zijn zaterdag vrijgelaten, enkele dagen na hun ontvoering in Centraal-Afghanistan door de radicaalislamitische taliban. Dat heeft een hoge Afghaanse functionaris laten weten.

Het gaat om een Macedoniër, een Myanmarees en twee Afghanen. Ze werden woensdagavond ontvoerd na de mislukte overdracht van de Duitse gijzelaar Rudolf B. De 62-jarige bouwkundig ingenieur wordt nog steeds gegijzeld.

Een talibanwoordvoerder zei zaterdag dat de gijzelneming van de Rode Kruis-medewerkers een "misverstand" was geweest. Van zodra duidelijk was dat lokale talibanstrijders de medewerkers gevangen hadden genomen, had de talibanleiding hun vrijlating bevolen. Het werk van het Rode Kruis wordt gewaardeerd, luidde het. Het Internationale Rode Kruis was in augustus op vraag van de taliban en de regering in Seoel betrokken bij de vrijlating van de Zuid-Koreaanse gijzelaars in Afghanistan.

De Rode Kruis-medewerkers waren woensdagavond na de op het laatste moment mislukte overdracht van Rudolf B. in Wardak op de terugweg naar Kaboel. Al na enkele kilometers werden ze ontvoerd.

(VHL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud