Ontvoerde Nederlanders vrijgelaten in Jemen

Het Nederlandse echtpaar dat twee weken geleden in Jemen werd ontvoerd, is vrij. Dat meldt een familielid van het echtpaar.

De twee, Jan Hoogendoorn en zijn echtgenote Heleen Janszen, zijn dinsdagochtend door hun ontvoerders vrijgelaten. Rond negen uur waren ze nog onderweg naar de ambassade. Dat zei Albert, de broer van Jan Hoogendoorn. Hij toonde zich blij met de vrijlating. "Ik ben erg opgelucht hoewel ik er pas zeker van ben als ze in de ambassade zijn", aldus Albert Hoogendoorn. Hij had op dat moment nog geen contact gehad met zijn broer.

Maandag waren er al berichten van internationale persbureaus en media in Jemen dat Jan Hoogendoorn en zijn vrouw Heleen Janszen waren vrijgelaten. Die bleken echter voorbarig; de NOS had later een interview met de twee waarin ze zeiden niet te weten wanneer ze zouden worden vrijgelaten.

Jan Hoogendoorn is medewerker van een waterproject in Jemen. Hij en zijn vrouw werden bij de hoofdstad Sanaa ontvoerd door een leden van een stam. Deze zou willen dat de politie een aantal militairen en veiligheidsfunctionarissen ondervraagt, die in april vorig jaar een aanslag zouden hebben gepleegd op de stam. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud