Ook Somers wil een ruimer mandaat voor Van Rompuy

Het zou voor Open Vld geen slechte zaak zijn mocht koninklijk verkenner Herman Van Rompuy ook al praten over de socio-economische thema's of over justitie en veiligheid. Dat bevestigt de partijwoordvoerder vrijdag.

Hij benadrukt ook dat het niet de bedoeling is van de Vlaamse liberalen om het latere premierschap van Yves Leterme te ondermijnen. De voorbije weken heeft Van Rompuy gewerkt rond de communautaire thema's en dan vooral rond de Vlaamse eis voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Ondertussen blijkt dat de Franstalige oranje-blauwe partijen, MR en cdH, vanaf volgende week ook over de begroting, sociaal-economische dossiers en justitie willen onderhandelen onder de hoede van Herman Van Rompuy.

Open Vld zit op dezelfde lijn. "Het is uiteraard aan de verkenner om te zien hoe hij zijn agenda invult. Maar het zou voor ons geen kwaad kunnen ook al te praten over de socio-economische uitdagingen en thema's als justitie en veiligheid", stelt de woordvoerder van partijvoorzitter Bart Somers.

Het is er Open Vld "absoluut niet om te doen" het eventuele premierschap van Yves Leterme aan te tasten. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud