Advertentie
Advertentie

Oostenrijkse bankbediende laat zak met 90.000 euro in rivier vallen

Een Oostenrijkse bankbediende is erin geslaagd een tas met daarin 90.000 euro te verliezen. De tas viel van een helling naar beneden in de rivier langs de weg. Daar was de man net bezig een probleem met een lekke autoband op te lossen. Dat schrijft de krant Salzburger Nachrichten zaterdag.

De bankbediende bracht op 7 mei het geld met zijn eigen auto van een kleine winkel in Obertauern, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, naar het bankkantoor in Radstadt, ook in Salzburg. Onderweg kreeg de bankbediende naar eigen zeggen een lekke band, al werd die versie door geen enkele andere getuige bevestigd.

Terwijl hij het probleem met die band probeerde op te lossen, is de zak met daarin het geld van een steile helling aan de rand van de weg gegleden en in de rivier gevallen.

Politie, brandweer en gespecialiseerde reddingsteams hebben uitgebreid onderzoek gevoerd in de rivier, maar konden slechts 3.000 euro terugvinden.

De bediende is ontslagen omdat hij volgens de bank niet de geijkte procedure volgde. De politie is geen onderzoek gestart, maar heeft wel diegenen gewaarschuwd die op zoek zouden willen gaan naar het geld. Rekening houdend met de bergachtige omgeving en de watervallen in de rivier zou zoiets absurd zijn, aldus politiewoordvoerder Anton Schentz. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud