Opnieuw rellen tussen jongeren en politie in Zweden

Een honderdtal oproerlingen zijn voor de tweede nacht op rij slaags geraakt met de politie. Ze staken ook wagens en vuilbakken in brand in Malmoe, in het zuiden van Zweden.

'Wij hebben een moeilijke avond achter de rug. Sinds vanmiddag worden wagens en vuilnis in brand gestoken, openbare eigendom is zwaar beschadigd en de politie werd bekogeld met stenen', verklaarde politiewoordvoerster Westford.

Volgens de woordvoerster is de recente sluiting van een cultureel centrum voor moslims in Rosengaard de oorzaak van de rellen. Het centrum ligt in een buitenwijk van Malmoe waar een belangrijke populatie immigranten woont. De eigenaar van het gebouw wil de plaats een andere bestemming geven en het moslimcentrum waar ook een moskee in gehuisvest was, zou verhuizen.

Maar een groep jongeren zou sinds 24 november de lokalen gekraakt hebben. De politie evacueerde hen begin deze week maar jongeren zouden opnieuw de gebouwen willen bezetten.

De rellen zijn woensdagavond geëscaleerd toen jongeren brandjes begonnen te stichten en met stenen en flessen naar de politie begon te gooien. Er zijn reeds zeventien personen gearresteerd.

(DIL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud