Opnieuw zelfverbrandingen door Tibetanen

De reeks zelfverbrandingen door Tibetanen houdt niet op. Uit protest tegen de Chinese heerschappij over de bevolking heeft een 26-jarige vrouw zich voor een Tibetaans klooster in de provincie Ganzu met benzine overgoten en in brand gestoken. Ze stierf ter plekke, aldus de in Londen gevestigde organisatie Free Tibet. De jonge vrouw Volkar Kyi had vooraf luidkeels de vrijheid voor de Tibetanen en de terugkeer van de dalai lama gevorderd. De Tibetaanse regering in ballingschap in het Noord-Indiase Dharamsala bevestigde de zelfverbranding.

Maandag nog had een boeddhistische monnik in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China zichzelf in brand gestoken. De politie kon de vlammen doven en de 21-jarige monnik naar een ziekenhuis brengen, aldus Free Tibet. Over de toestand van de jongeman is niets bekend.

Sinds 2009 hebben nu al 46 Tibetanen in de Chinese provincies Sichuan, Qinghai en Ganzu en de autonome regio Tibet zichzelf in brand gestoken. Meer dan 20 onder hen kwamen bij hun actie om het leven. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud