OS 2008 - Georgiërs blijven op vraag van president toch op Spelen

De Georgische president Mikheïl Saakachvili heeft de Georgische atleten zaterdagavond gevraagd om de Olympische Spelen in Peking niet te verlaten. Een woordvoerder van de Georgische delegatie verklaarde dat de president vroeg "om op de Spelen voor de eer van het land te vechten".

"Saakachvili heeft beslist dat de delegatie in Peking blijft", meldde woordvoerder Guiorgui Tchanichvili. "We zullen dus in competitie blijven en de wedstrijden met nog meer passie en vastberadenheid aanvatten." De vrouw van president Mikheïl Saakachvili verblijft momenteel in Peking. Het was zij die de atleten in het olympisch dorp persoonlijk op de hoogte kwam brengen van de beslissing van haar man.

Het Russische agentschap Interfax had eerder op de dag gemeld dat de Georgische delegatie de Spelen zou verlaten wegens de crisis in Zuid-Ossetië. Georgië is met 35 sporters in Peking.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft het conflict tussen Georgië en Rusland scherp veroordeeld. "Dit staat lijnrecht tegenover de olympische gedachte", verklaarde woordvoerster Giselle Davies zaterdag in Peking. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud