OS 2008: vuurwerk-voetstappen waren niet live

Een deel van het spectaculaire vuurwerk op de openingsceremonie van de Olympische Spelen van afgelopen vrijdag in Peking, zou niet live zijn gebeurd. Dat berichten Chinese media zondag. Vooral de vuurwerk-voetstappen over de stad naar het stadion zouden al meer dan een jaar met animatietechnieken voorbereid zijn. De Chinese krant "Beijing Shibao" citeert een medewerker van de video-productiefirma. Enkel de laatste van de 29 voetstappen zou live afgevuurd zijn.

De beslissing om opgenomen beelden te gebruiken werd ingegeven door het feit dat er de avond van de openingsceremonie een vliegbeperking gold boven Peking. De beelden werden opgenomen vanuit een helikopter.

Met verscheidene trucs, zoals het spuiten van mist, werden de van juni 2007 tot juli 2008 bestaande opnames gemanipuleerd. "Wanneer men er nu naar kijkt, was de video een beetje helderder dan de echte opnames", aldus de medewerker van het videobedrijf Gao Xiaolong. "Maar de meeste toeschouwers dachten wel dat het echt was - daarmee heeft ons werk zijn doel bereikt". (VDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud