OS 2012 - In Spanje opgepakte al-Qaida-verdachten planden aanslag op Gibraltar

De drie mannen die vorige week in Spanje opgepakt werden en ervan verdacht worden lid te zijn van al-Qaida, planden een aanslag op een winkelcentrum in Gibraltar tijdens de Olympische Spelen in Londen. Dat berichten Spaanse media maandag. Gibraltar is Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke uiteinde van het Iberische schiereiland.

De Spaanse politie ontdekte in de woning van een van de verdachten, de Turk Cengiz Yalcin, een video waarin te zien is dat hij een telegeleid vliegtuigje bestuurt, zo meldt El Pais op zijn website. Op een bepaald moment daalt het vliegtuig en dropt het een pakket.

De politie gaat ervan uit dat het drietal een aanslag plande met een telegeleid vliegtuig dat explosieven zou droppen op een winkelcentrum op het Britse grondgebied tijdens de Olympische Spelen, die tot 12 augustus plaatsvinden in Londen.

Bij het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kon niemand de informatie bevestigen.

Yalcin werd donderdag opgepakt in zijn woning in La Linea de Concepcion, dichtbij Gibraltar. De twee andere verdachten, Tsjetsjenen, werden opgepakt nabij Ciudad Real, in het centrum van Spanje. In de woning van de Turk trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid explosieven aan. De Turk werd vrijdag door een Spaanse onderzoeksrechter in verdenking gesteld van "bezit van explosieven voor terroristische doeleinden" en naar de gevangenis gestuurd. Zondag werden ook de twee Tsjetsjenen in voorlopige hechtenis geplaatst. (NAJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud