OS 2012: Politie start onderzoek naar ticketverkoop op zwarte markt

De Britse politie is een onderzoek gestart naar drie officiële tussenpersonen die tickets voor de Olympische Spelen in Londen zouden verkocht hebben op de zwarte markt. Dat bericht de Sunday Times zondag.

Volgens de Sunday Times opende Scotland Yard zijn onderzoek nadat de krant had onthuld dat verantwoordelijken van de Olympische Spelen en tussenpersonen "in het geheim gefilmd werden terwijl ze duizenden 'goede' plaatsen verkochten tegen wel tien keer de normale prijs". De politie van "Operatie Podium", die ticketfraude op de Spelen moet bestrijden, begon haar onderzoek vorige week nadat ze meer dan twintig uur videomateriaal van de Sunday Times had bestudeerd, zegt de krant.

De politie wil tussenpersonen ondervragen van de olympische comités van China, Servië en Litouwen. Mogelijk arresteren ze verschillende mensen, schrijft de Sunday Times.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zou dezelfde getuigenissen onderzoeken. De procedure om tickets voor de Olympische Winterspelen in 2014 in omloop te brengen zou inmiddels opgeschort zijn.

Volgens de krant loopt er momenteel onderzoek naar corruptie tegen verantwoordelijken en tussenpersonen van minstens 54 landen.

Scotland Yard bevestigde de informatie van de Sunday Times niet. Een woordvoerder zei wel dat de politie de afgelopen dagen zestien personen kon oppakken die tickets doorverkochten. Vijf mensen die verdacht worden van de doorverkoop van tickets vrijdag, voor de openingsceremonie, zijn in verdenking gesteld voor frauduleuze doorverkoop van tickets. Het gaat onder meer om een Duitser en een Slovaak. Elf anderen werden zaterdag gesnapt.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud