Ouders Maddie betaalden hypotheekaflossingen met geld donoren

De ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie hebben met geld uit het hulpfonds voor de zoektocht naar hun dochtertje hypotheekaflossingen voor hun huis betaald. Dat schreven Britse media dinsdag, en het bericht is bevestigd door de woordvoerder van het echtpaar.

Kate en Gerry McCann betaalden twee maandelijkse aflossingen voor hun woonkrediet met middelen uit het fonds "Find Madeleine". Nadat de McCanns tijdens de zomer door de Portugese politie formeel als verdachten werden aangeduid in de verdwijningszaak van hun dochter, is er wel geen geld uit het fonds meer gebruikt voor het aflossen van het woonkrediet, verzekert de woordvoerder.

Kate en Gerry McCann - beiden arts - hebben na afloop van hun vakantie in Portugal zogezegd onbetaald verlof genomen om zich volledig te kunnen wijden aan de internationale zoektocht naar hun dochtertje. Om die zoektocht te ondersteunen, werden voor meer dan 1 miljoen pond (1,5 miljoen euro) giften verzameld.

Volgens de Britse media gaat Gerry McCann binnenkort weer aan de slag als cardioloog, om brood op de plank te brengen.

Volgens de Daily Mail betalen de McCanns maandelijks 2.000 pond (bijna 3.000 euro) om de hypotheek voor hun huis in het voorname dorp Rothley af te lossen. Gerry McCann zou per maand zowat 6.250 pond verdienen.

(VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud