Overlevingskansen voor mijnwerkers in Nieuw-Zeeland nemen af

Volgens de Nieuw-Zeelandse politie nemen de overlevingskansen voor de 29 kompels die vastzitten in een mijn, steeds verder af. De 29 mannen zitten nu al vier dagen vast na een ontploffing in een mijn in het zuiden van het land. Reddinsgdiensten kunnen nog steeds niet tot bij de mijnwerkers geraken.

"De situatie is somber en wordt erger met het uur", aldus politiechef Howard Broad. Premier John Key probeert ondertussen om de betrokken familie's een hart onder de riem te steken. De frustraties laaien hoog op aangezien de reddinsgdiensten voorlopig niets kunnen doen door de aanwezigheid van giftige gassen in de mijn.

Premier Key verklaarde voor het parlement dat hij de "ongeduldigheid" van de familie's deelt. "We delen hun frustratie. We willen een reddingsteam de mijn in zien gaan, maar we moeten rekening houden met het feit dat de giftige gassen nieuwe slachtoffers kunnen maken", zo luidt het.

Voorlopig werd nog geen enkel contact gemaakt met de 29 mijnwerkers die sinds afgelopen vrijdag geblokkeerd zitten in de steenkoolmijn Pike River.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud