Overlijden Berezovski - Wetenschappelijke politie vindt "niets verdacht" ter plaatse

De wetenschappelijke politie heeft "niets verdacht" aangetroffen in de Ascot Residence, in het zuidwesten van Londen, waar zaterdag het lichaam van de Russische miljardair Boris Berezovski aangetroffen werd. De politie zocht naar nucleaire, radiologische, biologische en chemische substanties. "We voeren nu de gebruikelijke onderzoeksdaden uit", klinkt het bij de Thames Valley Police, die belast is met het onderzoek.

Berezovski leefde al jaren in vrijwillige ballingschap. Rusland heeft herhaaldelijk de uitlevering geëist van Berezovski, die fortuin maakte op het ogenblik van de omstreden privatiseringen van de jaren negentig. Hij stond toen erg dicht bij het Kremlin, maar moest na de komst van Vladimir Poetin Rusland ontvluchten. Londen weigerde hem steevast uit te leveren en verleende in 2003 politiek asiel aan de zakenman, een vertrouweling van FSB-overloper (ex-KGB) Aleksander Litvinenko, die in Londen in 2006 werd vermoord.

Berezovski had in Rusland al verschillende gerechtelijke vervolgingen lopen, meer bepaald voor "poging tot staatsgreep". Hij had een reeks interviews gegeven waarin hij de omverwerping van het regime van Vladimir Poetin predikte.

(KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud