Overstromingen Pakistan: Europa trekt nog eens 10 miljoen euro noodhulp uit

De Europese Commissie heeft woensdag een nieuwe schijf noodhulp ten belope van 10 miljoen euro vrijgemaakt voor bijkomende steun aan de meest kwetsbare slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Het geld komt bovenop de 30 miljoen die het dagelijks bestuur van de Unie eind juli ter beschikking stelde.

De overstromingen in Pakistan treffen intussen bijna 14 miljoen mensen. Dat aantal zou nog kunnen oplopen, aangezien de vernietigende watermassa steeds dichter bij het dichtbevolkte zuiden komt. Intussen staat een derde van het land al blank en liepen bijna 300.000 huizen schade op.

Volgens eurocommissaris voor Internationale Samenwerking Kristalina Georgieva is er in de eerste plaats nood aan zuiver drinkwater, onderdak, voedsel, medicijnen en andere basismiddelen zoals dekens en hygiënekits. "Onze bijkomende noodhulp van 10 miljoen euro zal door operaties in heel het getroffen gebied aan deze noden tegemoetkomen", maakt ze zich sterk.

Tijdens de voorbije 12 maanden heeft de Europese Commissie al 111,25 miljoen euro vrijgemaakt voor de slachtoffers van humanitaire crisissen in Pakistan. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud