Overstromingen Pakistan: water begint te zakken in zuiden van land

Het water begint te zakken in de vallei van de Indus en weg te vloeien uit Thatta, een grote stad waaruit de bewoners vertrokken zijn. Dit hebben de autoriteiten in het zuiden van Pakistan maandag gemeld. Pakistan wordt sinds ruim een maand geteisterd door de zwaarste overstromingen die zich ooit hebben voorgedaan in het land.

Op een week tijd waren miljoenen mensen in de zuidelijke provincie Sind uit hun dorpen gevlucht en uit de grote steden geëvacueerd. Het water van de Indus was door de dijken gebroken terwijl het naar de monding in de Arabische Zee stroomde.

"Het water is naar de zee aan het terugvloeien en het niveau zakt. Talrijke bewoners beginnen naar huis terug te keren", verzekerde een hoge functionaris van het district Thatta maandag, de zone die het ergst getroffen is in de provincie Sind.

De zowat 300.000 bewoners van Thatta waren sinds verscheidene dagen weggetrokken uit de stad, waardoor de omliggende dorpen overspoeld werden. Militairen en arbeiders trachtten sinds vier dagen een grote bres te dichten in de hoofddijk die de stad beschermt.

Het waterpeil aan de voornaamste dam in de streek (Kotri), bij de stad Hyderabad, is gedaald, bevestigde het hoofd van de nationale weerdienst, Qamar-uz-Zaman Chaudhry. Maar alle gevaar is niet geweken volgens hem, "met name waar de dijken gebroken zijn". (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud