Pakistan: nieuwe bomaanslag viseert opnieuw sjiieten - drie doden

Alweer een bomexplosie tijdens een sjiitische processie heeft zondag minstens drie doden en een vijftigtal gewonden geëist. De ravage trof opnieuw Dera Ismaïl Khan, waar daags voordien een andere bomaanslag acht doden maakte.

De bom zat verstopt in een winkel, en werd vanop afstand aangestoken toen de processie naderde. Het gaat om de zoveelste bomaanslag van de afgelopen dagen, die de sjiitische minderheid in het land viseren. Twee eerdere aanslagen deze week, in Karachi en in Rawilpindi, ook tijdens een processie van de sjiitische minderheid, kostten ook al meer dan twintig mensenlevens.

De Pakistaanse autoriteiten proberen dezer dagen nog meer slachtoffers te voorkomen door het mobieletelefoonverkeer in grote steden plat te leggen. Bommen worden immers vaak vanop afstand via mobiele telefoons geactiveerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken versterkte ook de politieaanwezigheid.

Sjiieten vieren Asjoera, het belangrijkste sjiitische religieuze feest. Dan wordt de martelaarsdood van imam Hoessein, kleinzoon van de profeet Mohammed, in 680 in Irak herdacht. De herdenking bestaat uit het houden van processies waarin gelovige mannen zichzelf kastijden als teken van vereenzelviging met de imam.

De bomaanslag van zaterdag werd intussen opgeëist door de Pakistaanse taliban (TTP). (NASEER AZAM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud