Palestijnen beraden zich over eenheidsregering

Onder grote druk zijn de rivaliserende partijen van de Palestijnen dinsdag in Kairo onderhandelingen begonnen over de vorming van een regering van nationale eenheid. De Arabische landen, die in deze kwestie alle een lijn trekken, willen resultaten zien. De internationale donoren eisen een akkoord als voorwaarde voor de betaling van de hulp voor de wederopbouw van de door het Israëlisch leger vernielde huizen in de Gazastrook.

"Er zijn veel Israëli's die geloven dat ze zich van de Palestijnse kwestie kunnen ontdoen. Die kans mogen we hen niet bieden", gaf de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Abul Gheit de deelnemers op weg naar de onderhandelingen mee.

De gesprekken, waarvoor al vijf werkgroepen werden gevormd, zullen naar wens van de Egyptische bemiddelaar maximaal tot het einde van de maand duren. Als bijzonder moeilijk kondigen zich de onderhandelingen aan over de verzoening tussen de Fatah-fractie van president Mahmud Abbas en de islamitische Hamas-beweging. Fatah controleert de Westelijke Jordaanoever, Hamas de overbevolkte Gazastrook. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud