Paparazzo die Justin Bieber achtervolgde riskeert celstraf

Een paparazzo die begin juli de Canadese zanger en tieneridool Justin Bieber achtervolgde op een snelweg nabij Los Angeles, zal vervolgd worden. Dat meldt de procureur van Los Angeles. Woensdag werd de vervolging opgestart. De fotograaf riskeert tot een jaar cel en 3.500 dollar boete.

Bieber en de 30-jarige freelance fotograaf Paul Raef waren begin juli betrokken bij een wilde achtervolging, te midden van de andere snelweggebruikers, zegt de openbare aanklager in een mededeling. De fotograaf zal nu onder meer vervolgd worden voor roekeloos rijgedrag met de intentie foto's met een commercieel doeleinde te maken.

Het is de eerste keer dat het gerecht die Californische wet van 2010 inroept die straffen oplegt voor roekeloos rijgedrag om foto's of videobeelden te maken met commerciële doeleinden. Die wet viseert impliciet de, beruchte, paparazzi van LA.

Begin juli ging Bieber op de bon voor overdreven snelheid op een snelweg bij Los Angeles toen hij poogde te ontsnappen aan paparazzi. Volgens de politie was er toen sprake van twee wagens die aan hoge snelheid reden op de snelweg nabij Coldwater Canyon, waar Bieber woont. Hij reed toen met een Fisker Karma luxewagen. (THD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud