Advertentie

Partij Geert Wilders grootste in Nederland (peiling)

Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden in Nederland, dan zou de partij van de Nederlandse politicus Geert Wilders, de PVV, de grootste worden. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond, die zondag gepubliceerd werd.

Volgens de peiling zou de PVV 27 Tweede Kamerzetels halen. Het is voor het eerst dat de partij van Wilders de grootste van het land is in de peiling.

Het CDA van premier Jan Peter Balkenende levert ten opzichte van de vorige peiling een zetel in en zakt naar 26, evenals de PvdA van Wouter Bos die op 21 zetels zou uitkomen als nu verkiezingen werden gehouden.

D66 blijft gestaag klimmen. De partij zou volgens De Hond nu 19 zetels behalen. De VVD verliest een zetel en komt uit op 17, vijf minder dan de partij nu in de Kamer bezet.

Wilders kwam de voorbije weken meermaals in het nieuws. Zo mocht hij midden februari Groot-Brittannië niet in om er in het Britse Hogerhuis zijn anti-Koranfilm "Fitna" te laten zien. Nadien kon hij wel zonder problemen Italië en de VS binnen.

(FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud