Patrick Ricard, voorzitter van Pernod Ricard, overleden

Patrick Ricard, de voorzitter van de Franse groep Pernod Ricard, is vrijdag op 67-jarige leeftijd overleden. Dat werd meegedeeld door het Franse bedrijf dat wijn en gedistilleerde dranken produceert.

"De familie, de raad van bestuur en de directie van Pernod Ricard melden u met droefheid het plotse overlijden van Patrick Ricard", luidt het in een mededeling.

Volgens verschillende bronnen overleed Ricard in een ziekenhuis in Toulon, in het zuiden van Frankrijk. Hij was daar vrijdagnamiddag naartoe gebracht nadat hij op het nabijgelegen eilandje Bendor een hartaanval had gekregen.

Patrick Ricard was de zoon van Paul Ricard, de uitvinder van de beroemde pastis. Hij leidde gedurende drie decennia de groep die door zijn vader in 1932 werd opgericht. Van 1978 tot 2008 was hij er zowel voorzitter van de raad van bestuur als directeur-generaal. In november 2008 gaf hij die laatste functie, die hij sinds 2000 deelde met zijn rechterhand Pierre Pringuet, op. Pringuet werd daarna de eerste topman in het bedrijf die geen deel uitmaakt van de familie Ricard.

Pernod Ricard is de op een na grootste producent van alcoholische dranken ter wereld, na het Britse Diageo. Naast Ricard maken onder meer ook het wodkamerk Absolut, de whisky's Jameson en Royal Salute en het champagnemerk Perrier-Jouët deel uit van de groep.

Patrick Ricard was getrouwd en vader van drie kinderen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud