Paus begint aan hervorming katholieke Kerk met benoeming nieuwe raad van kardinalen

Paus Franciscus heeft vandaag een raad van acht kardinalen uit alle windrichtingen benoemd die hem moeten adviseren in het bestuur van de katholieke Kerk. Daarnaast zal de raad zich buigen over een plan voor de hervorming van de apostolische constitutie over de Romeinse Curie. Dat heeft het Vaticaan aangekondigd.

De kardinalen zijn twee Europeanen (een Italiaan en een Duitser), twee Latijns-Amerikanen, een Noord-Amerikaan, een Aziaat, een Afrikaan en een Australiër. De raad komt voor het eerst samen van 1 tot 3 oktober, maar nu al heeft de nieuwe paus contact met de acht kardinalen, aldus het Vaticaan.

Toen paus Franciscus precies een maand geleden door het conclaaf werd verkozen, kreeg hij als opdracht mee het centrale bestuur van de Kerk te vernieuwen en het gezamenlijk uitoefenen van leiding in de verf te zetten. Tot nog toe was de kerkvorst discreet gebleven over zijn plannen en beperkte hij zich tot het pleiten voor een meer barmhartige en armere Kerk.

Het centrale bestuur van de katholieke Kerk raakte recentelijk aangetast door het Vatileaks-schandaal, waarbij vertrouwelijke informatie gelekt over paus Benedictus XVI, en door een lawine aan ware of vermoede onthullingen over seksuele en financiële schandalen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud