Paus Benedictus XVI op bezoek in Tsjechië

Paus Benedictus XVI is zaterdag aangekomen in Praag voor een driedaags bezoek aan Tsjechië, dat geldt als het meest geseculariseerde land van Europa, zo heeft KerkNet gemeld. Bij zijn afreis in Rome had de leider van de rooms-katholieke kerk onverwacht een gesprek met de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, aldus de website RKNieuws.net.

Teruggekeerd van de G20 in Pittsburgh wilde Berlusconi op de Romeinse luchthaven Ciampino de paus uitzwaaien voor zijn reis naar Tsjechië. Het kwam tot een persoonlijke ontmoeting waarvan de inhoud niet is bekendgemaakt.

Door de onverwachte babbel steeg de pontificale Airbus met 25 minuten vertraging op, om omstreeks 11.30 uur te landen op het vliegveld van Praag. Daar werd de Duitse kerkleider verwelkomd door de Tsjechische president Vaclav Klaus en zijn echtgenote Livia Klausova, de Tsjechische bisschoppen onder leiding van aartsbisschop Jan Graubner en kardinaal Vlk, de aartsbisschop van Praag.

Klaus herinnerde tijdens zijn begroeting aan het bezoek van paus Johannes-Paulus II, de Poolse voorganger van Benedictus. "Maar ook dit bezoek is historisch, omdat het samenvalt met de twintigste verjaardag van de val van de Muur". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud