Paus Franciscus aangekomen in Castel Gandolfo voor ontmoeting met Benedictus XVI

Paus Franciscus is vanmiddag aangekomen in Castel Gandolfo, het zomerverblijf van de pausen ten zuiden van de Italiaanse hoofdstad Rome, voor een historische ontmoeting met zijn voorganger Benedictus XVI.

Paus Franciscus arriveerde per helikopter, waar hij volgens het Vaticaan persoonlijk door Benedictus XVI ontvangen werd. Beide mannen, die een witte soutane droegen, spraken met elkaar in de pauselijke bibliotheek van de residentie waar de paus emeritus sinds zijn aftreden op 28 februari verblijft, en zullen vervolgens samen lunchen.

Hoewel de historische ontmoeting veel nieuwsgierigheid opwekt, zal het Vaticaan heel weinig over de ontmoeting communiceren. Wat de paus en de voormalige paus tegen elkaar zullen zeggen tijdens hun lunch, zal niet bekendgemaakt worden.

"Vandaag zal een soort van machtsoverdracht plaatsvinden die de voorbije 2.000 jaar in de geschiedenis van het christendom nooit eerder gebeurde", zo schrijft de Italiaanse krant La Stampa.

Sinds de Argentijn Jorge Bergoglio verkozen werd, telefoneerde hij twee keer met zijn voorganger. Beide mannen kennen elkaar al lang: tijdens het conclaaf van 2005 was Bergoglio immers de belangrijkste concurrent van Joseph Ratzinger.

In mei zal de paus emeritus verhuizen naar een oud klooster op de Vaticaanse Heuvel, niet ver van de kantoren van paus Franciscus. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud