Paus roept op tot wereldwijde verzoening en vrede

Paus Benedictus XVI heeft bij de paasmis in Rome opgeroepen tot vrede en verzoening in een door economische crisis, oorlog, ellende en terreur gepijnigde wereld. Benedictus herinnerde vooral aan de "wrede en eindeloze - vaak vergeten" conflicten in Afrika en vorderde nieuwe, volhardende en eerlijke inspanningen om het Israëlisch-Palestijns conflict op te lossen.

Op het feestelijk versierde Sint-Pietersplein riep hij voor meer dan 100.000 gelovigen en toeristen op met de wapens van gerechtigheid, barmhartigheid, liefde en vergeving de "gesels in de wereld" te bezweren.

In een tijd van een wereldwijd tekort aan levensmiddelen, financiële onduidelijkheid, bestaande en nieuwe armoede en de zorgwekkende klimaatverandering "is het dringend noodzakelijk nieuwe perspectieven te openen, die weer voor hoop kunnen zorgen", spoorde de paus aan.

Hoogtepunt van de paasviering was de traditionele zegen "Urbi et Orbi". De paus drukte zijn door tientallen televisiezenders overal ter wereld rechtstreeks uitgezonden paaswensen uit in 63 talen en zei in het Nederlands: "Zalig Pasen. Ik wil mijn hartelijke dank uitbrengen voor de fraaie bloemen uit Nederland voor de paasviering op het Sint-Pietersplein". In het Italiaans herinnerde de paus nogmaals aan het lijden van de tienduizenden mensen door de zware aardbeving in de Abruzzen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud