Peking plant nog ingrijpendere maatregelen tegen smog

De Olympische stad Peking plant nog ingrijpendere maatregelen tegen smog, indien de luchtkwaliteit ontoereikend blijkt. Een noodplan van het ministerie van Milieu, dat donderdag publiek werd gemaakt, voorziet tijdelijke bijkomende en grootschalige beperkingen voor het verkeer en de industriële productie.

De maatregelen gaan van kracht als de meteorologen voorspellen dat de luchtvervuiling de komende twee dagen sterk zal toenemen door "extreem ongunstige weersomstandigheden".

Bij dergelijk "saunaweer" in Peking zullen nog eens 105 fabrieken voor meubelen, elektrische toestellen en bouwmaterialen en chemische bedrijven gesloten worden. Naast de nu reeds geldende halvering van de 3,3 miljoen auto's in Peking, die volgens hun nummerbord op pare of onpare dagen mogen rijden, zullen in de hoofdstad nog bijkomende voertuigen uit het verkeer worden genomen. De sinds 20 juli geldende maatregelen voor de Olympische Spelen hebben tot nog toe slechts een beperkt effect, wat ongerustheid heeft teweeggebracht.

Als noodmaatregel zullen in de op een uurtje autorijden verder gelegen stad Tianjin bovendien nog eens 56 kolenenergiecentrales, verwarmingsinstallaties en chemische en andere bedrijven hun activiteiten stilleggen. In de omliggende steden Zhangjiakou, Chengde, Shijiazhuang, Baoding, Langfang en Tangshan in de provincie Hebei zullen gelijkaardige maatregelen getroffen worden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud