Philippe De Backer nieuwe voorzitter Jong Vld

De 28-jarige Philippe De Backer mag zich de komende twee jaar voorzitter van Jong Vld noemen. Hij werd zaterdag met 90 procent van de 451 uitgebrachte stemmen verkozen tot opvolger van Edward Roosens. De Backer - wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent, waar hij doctoreert in de moleculaire biologie - haalde het van Steven Decoster.

De nieuwe voorzitter wil dat de jonge liberalen ook de komende twee jaar een sterk inhoudelijk verhaal blijven brengen. Jong Vld is traditioneel erg actief tijdens de congressen van Open Vld. Het is zijn ambitie dat de jongerenafdeling blijft proberen te wegen op het maatschappelijke debat.

Voorts wil hij de vereniging blijven versterken door er zoveel mogelijk mensen bij te betrekken. De lokale werking wordt daarom de komende twee jaar een aandachtspunt. Dat geldt ook voor de communicatie vanuit Jong Vld. Daarin werd al geïnvesteerd, onder meer door de vernieuwing van de website.

Politiek gezien wil de nieuwe voorman dat Jong Vld in eerste instantie blijft proberen te wegen op de sociaaleconomische thema's. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud