Advertentie

Ping An zal tegen hernieuwde deal voor Fortis stemmen

Ping An is van plan tegen de verkoop van de Fortis-onderdelen te stemmen op de buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering van volgende week woensdag (11 februari), zo heeft de Chinese verzekeraar, die zo'n 5 procent van de aandelen Fortis in handen heeft, zondag meegedeeld.

"Sinds september 2008 werden de beslissingen om de onderdelen te verkopen, gestuurd door de Belgische regering, en deze hebben niet alleen de waarde van Fortis tenietgedaan, maar hebben ook de belangen van de aandeelhouders van Fortis sterk geschaad", zo staat in de mededeling. "Zulke transacties" waren in strijd waren met de bestuursprincipes van Fortis.

      Ping An meent ook "dat andere opties hadden moeten worden onderzocht - en nog steeds onderzocht kunnen worden - om de activiteiten van Fortis te handhaven en de waarde voor de aandeelhouders te optimaliseren."

      Kort nadat de federale regering had bekendgemaakt dat er een nieuwe overeenkomst met BNP Paribas was gesloten, liet Ping An weten nog bijkomende vragen te hebben. Kwam daar geen bevredigend antwoord op, dan dreigde de Chinese verzekeraar ermee de nieuwe Fortis-deal niet te aanvaarden.

((DRM))

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud