PKK bereid tot staakt-het-vuren

De PKK, de separatistische Koerdische partij die strijdt tegen de Turkse regering, heeft maandag verklaard bereid te zijn tot een staakt-het-vuren als Turkije de plannen voor een inval in het noorden van Irak opbergt. Dat is te lezen op de website van de Koerdische Arbeiderspartij.

"We zijn bereid tot een staakt-het-vuren als het Turkse leger ophoudt onze posities aan te vallen, zijn plannen voor een inval (in Irak, nvdr) stopzet en zich inzet voor vrede", luidt het.

"Als Turkije ophoudt met ons aan te vallen, zullen de gevechten stoppen en starten wij een vredesproces", aldus de PKK. "Wij zijn klaar voor een gesprek en willen deelnemen aan een politiek proces, als Turkije ons de kans geeft"

"Wij roepen op tot een vredevolle oplossing en willen afstand nemen van het geweld (...). We willen de vrijheid om politiek actief te zijn en vrijwaring van onze culturele rechten en eigenheid, zoals het internationaal recht en de mensenrechten voorzien. We vragen Turkije het recht van de Koerden te respecteren", klinkt het nog.

(KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud