Poetin praat dinsdag met Kofi Annan over Syrië

De Russische president Vladimir Poetin zal Kofi Annan, de bemiddelaar voor Syrië, dinsdag ontmoeten in Moskou. Die laatste hoopt zo een nieuw diplomatiek elan te kunnen geven aan zijn vredesplan voor Syrië. Dat meldt het Kremlin.

De speciale gezant van de Arabische Liga en de Verenigde Naties arriveert morgen al in Moskou en zal dinsdag een gesprek hebben met de Russische president. "Tijdens dat onderhoud zal Rusland zijn steun voor het vredesplan van Kofi Annan benadrukken", luidt het.

Vandaag keren de waarnemers van de Verenigde Naties terug naar Treimsa, in het centrum van Syrië, waar het Syrische leger vorige week tientallen slachtoffers zou hebben gemaakt. Het geweld gaat intussen gewoon voort.

Volgens de waarnemers die zaterdag naar Treimsa trokken, leek de operatie -die de oppositie en een deel van de internationale gemeenschap "een bloedbad" noemden- gericht te zijn op specifieke groepen en bepaalde huizen, in hoofdzaak van deserteurs en militanten. Volgens de VN is de balans van het geweld "nog steeds onzeker".

Het regime, dat vrijdag verklaarde in Treimsa "een geslaagde operatie tegen terroristen" te hebben uitgevoerd, lijkt des te meer vastberaden de rebellenhaarden te doen verdwijnen.

De Syrische woordvoerder van Buitenlandse Zaken stelde ook dat de Syrische troepen afgelopen donderdag in Treimsa geen helikopters, vliegtuigen of zware artillerie gebruikten. Hij voegde eraan toe dat het ging om "gevechten tussen het leger en gewapende groeperingen" en niet om "een slachtpartij". (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud