Advertentie

Politie treedt in actie tegen wietverkoop aan buitenlanders in Maastricht

De politie in Maastricht is maandagavond in actie gekomen tegen wietverkoop aan buitenlanders in Maastricht. Volgens de politie is er in één coffeeshop binnengevallen, volgens Marc Josemans, de voorzitter van de Verenigde Officiële Maastrichtse Coffeeshops (VOCM), hebben meerdere coffeeshops politiebezoek gehad.

Verschillende coffeeshops verkochten sinds zondag uit protest ook wiet aan buitenlanders, terwijl dat officieel verboden is. Burgemeester Onno Hoes kondigde eerder aan te zullen optreden tegen coffeeshops die zich niet houden aan het verbod om buitenlanders toe te laten.

De politie meldt dat alleen de coffeeshop de Mississippi is binnengevallen, nadat er eerder was geconstateerd dat er cannabis werd verkocht aan Belgen en Duitsers. De twee beheerders en een medewerker zijn aangehouden, van de aanwezige Belgen en Duitsers zijn de gegevens genoteerd. De voorraad van de coffeeshop is in beslag genomen.

Ook in Roermond en Sittard verkopen de coffeeshops wiet aan buitenlanders, daar lijkt de politie vooralsnog niet in te grijpen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud