Pools parlement keurt chemische castratie pedoseksuelen goed

Het Poolse parlement heeft vrijdag de wetgeving tegen pedoseksuelen verstrengd door een wet goed te keuren die chemische castratie toelaat.

De ingreep ter beteugeling van de seksuele drang wordt verplicht voor pedoseksuelen die veroordeeld zijn voor het verkrachten van een naast familielid of iemand onder de vijftien jaar. De behandeling gebeurt nadat de veroordeelde de gevangenis heeft verlaten.

Volgens het Poolse persbureau PAP zullen pedoseksuelen ook moeten praten met psychiaters, psychologen en seksuologen om aan hun gezondheid te werken en hun seksuele drang af te zwakken.

Het Lagerhuis van het Poolse parlement, de Sejm, keurde de wet goed met 400 stemmen tegen één. Wellicht zal ook de Senaat de wet stemmen.

Het initiatief tot de wet kwam van de conservatieve Recht en Rechtvaardigheidspartij (PiS) en een alliantie van linkse partijen, waarna er steun kwam van premier Donald Tusk die pedofielen "gedegeneerden" heeft genoemd.

Mensenrechtengroeperingen hebben kritiek en breken een lans voor rehabilitatie van de veroordeelden, zonder chemische castratie. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud