Populariteit Obama bereikt hoogste peil sinds 2009

Zes op de tien Amerikanen staan achter het beleid van president Barack Obama. Dat blijkt uit een peiling die woensdag gepubliceerd werd. De populariteit van het Amerikaanse staatshoofd bevindt zich daarmee op het hoogste niveau sinds 2009.

Zestig procent van de mensen die in opdracht van televisiezender ABC ondervraagd werden, denken positief over het werk van Obama, terwijl 37 procent daar eerder negatief over denkt.

Het is van november 2009, tijdens het eerste jaar van zijn presidentschap, geleden dat Obama nog zo goed scoorde in een populariteitspoll. In januari 2009, enkele dagen voor hij de eerste keer de eed als president aflegde, had de populariteit van Obma nog een absoluut hoogtepunt bereikt (79 procent).

ABC stipt aan dat Obama minder populair is dan Ronald Reagan (72 procent) en Bill Clinton (65 procent) op het moment dat zij aan hun twee mandaat begonnen. Hij scoort wel beter dan George W. Bush, die bij de start van zijn tweede ambtstermijn in 2005 slechts 55 procent van de Amerikanen achter zich kreeg. (JIM WATSON)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud