Advertentie

President Gabon Omar Bongo overleden (bron dicht bij Franse regering)

De president van Gabon, Omar Bongo Ondimba is overleden. Dit meldde een bron dicht bij de Franse regering zondag aan AFP. Bongo was 41 jaar aan de macht en de oudste van alle Afrikaanse regeringsleiders. Hij werd 73.

Omar Bongo werd een maand geleden opgenomen in een privéziekenhuis in Barcelona. Volgens de Gabonese autoriteiten was hij opgenomen voor een eenvoudige "medische check-up". Andere bronnen van AFP hadden daarentegen aangegeven dat zijn toestand "ernstig" was en dat hij behandeld werd voor kanker.

De Gabonese autoriteiten kondigden op 6 mei aan dat Bongo beslist had "zijn activiteiten als regeringsleider tijdelijk op te schorten" en dat "alle presidentiële audiënties tot nader order (werden) opgeschort".

De Franse minister van Defensie, Hervé Morin, wilde zondag de informatie niet bevestigen en zei dat hij niet op de hoogte was. Morin werd ter gelegenheid van de Europese verkiezingen geïnterviewd op France 2. "Hij is een belangrijk Afrikaans figuur" en een "man die invloed had", reageerde hij.

(KCO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud