Proces tegen DHKP-C gestart in Antwerpen

Voor het Antwerpse hof van beroep is donderdag rond 14.20 uur het proces tegen tien leden van de extreemlinkse Turkse organisatie DHKP-C gestart. Vier van de beklaagden waren donderdag op de zitting aanwezig.

Een van de tien beklaagden is de Turkse Fehriye Erdal. Zij sloeg na haar veroordeling in februari 2006 op de vlucht en is nog steeds voortvluchtig. Voor het gebouw staan een dertigtal sympathisanten van de DHKP-C met spandoeken. Tot nog toe bleef alles rustig.

Aan het hof zijn heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen om incidenten met aanhangers van DHKP-C te vermijden. Zo staat er aan de ingang een metaaldetector en is er extra politietoezicht. In een bepaalde straal rond het gebouw is het verboden te parkeren.

Het proces tegen de Turkse organisatie werd vorig jaar al behandeld voor het hof van beroep in Gent, maar dat arrest werd verbroken door het Hof van Cassatie. Daardoor moet het proces worden overgedaan in Antwerpen. De kans is echter groot dat de eigenlijke behandeling van het proces donderdag wordt uitgesteld naar een latere datum dit jaar. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud