Proces tegen Ratko Mladic hervat maandag

Het proces tegen Ratko Mladic, de voormalige Bosnisch-Servische legerleider, wordt maandag hervat. Het proces werd donderdag opgeschort nadat Mladic, die zich niet goed voelde, uit voorzorg in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat meldt het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

De 70-jarige Ratko Mladic kreeg donderdagvoormiddag gezondheidsproblemen. Daarop besliste rechter Alphons Orie om de zitting op te schorten.

Het proces begon op 16 mei, maar een dag later werd het verdaagd. Afgelopen maandag werd het proces hervat met het verhoor van de eerste getuige: een moslim die in november 1992 de executie van ongeveer 150 mensen in het dorp Grabovica (noorden van Bosnië) overleefde.

Mladic wordt beschuldigd van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische Oorlog (1992-1995). Daarbij werden 100.000 mensen gedood. De oud-generaal moet zich onder meer verantwoorden voor de genocide in Srebrenica in juli 1995, waarbij 8.000 moslims gedood werden door het Bosnisch-Servische leger. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud