Procureur eist in Breda 12,5 jaar cel tegen Els Leemans

De officier van justitie (procureur) heeft maandag voor de rechtbank in het Nederlandse Breda 12,5 jaar cel geëist tegen de 46-jarige Els Leemans uit Dongen (bij Breda). De vrouw is in België veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op haar steenrijke echtgenoot Ran Biemans.

Leemans werd eind 2006 door het hof van assisen van Antwerpen tot een gevangenisstraf van 25 jaar veroordeeld. Ze meldde zich echter nooit bij de gevangenis aan en ging in Dongen wonen. België vroeg om haar uitlevering, maar Nederland kon niet op dat verzoek ingaan. Daarom vroeg België aan Nederland de strafuitvoering over te nemen. Leemans had via haar advocaat overigens ook laten weten dat ze haar straf in Nederland wilde uitzitten. Ze werd op 12 juli in Nederland opgepakt.

De 12,5 jaar celstraf die de openbare aanklager in Nederland vorderde, komt volgens het Nederlandse persbureau ANP overeen met de straf die de vrouw feitelijk in België zou moeten uitzitten. Leemans zat in België verscheidene jaren in voorhechtenis. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud